Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Suceava » Klippa de calcare triasice Pârâul Cailor
GEKO's WorkGroup Inc.
klippa-calcare-triasice-paraul-cailor1

Klippa de calcare triasice Pârâul Cailor

Klippa de calcare triasice Pârâul Cailor- Suceava

Klippa de calcarele triasice este o rezervatie palenontologica situata in Obcina Feredeului, pe valea Paraului Cailor care se varsa in raul Moldova.

Formatiunea de stanci calcaroase care pastreaza urme ale faunei din triasic a fost descoperita de catre geologul austriac K. Paul. In blocurile de calcare rosii sunt urmele faunei fosile depozitate in stanca: pesti, scoici, amoniti – din perioada Triasicului. Aceasta rezervatie paleontologica cu o suprafata de 0,1 ha este de renume mondial.

Accesul in Rezervatia Paleontologica Klippa calcare triasice Paraul Cailor se realizeaza din Campulung Moldovenesc prin Pojorata, de la Gura Paraul Cailor – la 1 km in aval de localitatea Fundu Moldovei, apoi se urmeaza un drum vechi, spre rezervatie.

Localizare: Rezervatia Peleontologica Klippa calcare triasice Paraul Cailor se afla in comuna Fundu Moldovei,  la 80 km de Suceava, la 44 km de Gura Humorului si la 14 km de Campulung Moldovenesc, in judetul Suceava; se ajunge pe DN 17 Suceva – Gura Humorului – Vama – Campulung Moldovensc – Pojorata – Fundu Moldovei.

Coordonate GPS: 47.630833, 25.323333

Sursa: http://www.cazarelapensiune.ro/pojorata/obiective-turistice-pojorata/klippa-de-calcare-triasice-de-la-paraul-cailor–jud-suceava-

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rezervatia-naturala-Tinovul-Poiana-Stampei-20110204174600

Tinovul Poiana Stampei

Tinovul Poiana Stampei- Suceava Tinovul Poiana Stampei este o arie protejată de interes național ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.