Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Sibiu » Dealul Zackel
GEKO's WorkGroup Inc.
vedere-inspre-valea-viilor

Dealul Zackel

Dealul Zackel- Sibiu

Este situat între localitățile Şura Mare si Slimnic. Zona, oarecum deschisă, fără să beneficieze de protecția unei păduri este puternic expusă jumătate de an razelor solare. Această iradiere puternică provoacă o aură de ?insolație? care determină apariția unei flore cu specii sudice, pontice și sud-mediteraneene. Astfel, în plină vară, Dealul Zackel ne oferă o priveliște pestriță, datorată amestecului de plante cu flori viu colorate. Dintre acestea, amintim rușcuța primăvăratică, garofița, macul galben și migdalul pitic. Pe pantele aride predomină negaraplanta săracului. Rezervația de stepă este un adevărat paradis al insectelor. Lumea acestora cuprinde peste 400 de specii, care se înscriu în mai multe familii.

Canionul Mihăileni

Numit şi Râpa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihăileni, zona protejată întinzându-se pe o suprafaţă de 15 ha. Pereţii ating 20 m înălţime conferindu-i un aspect spectaculos, cu valoare geologică. Curioşii şi aventurierii ajung cu greu să se bucure de frumusețea canionului Mihăileni deoarece acesta este protejat natural de o perdea vegetală încâlcită. Singurele animale străine de habitat care îi tulbură liniştea sunt oile ce pasc pe dealurile ierboase.

 

Sursa: http://www.printransilvania.info/sibiu/dealul-zackel-si-canionul-mihaileni.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Vulcanii-Noroiosi-din-Hasag

Vulcanii noroioși de la Hașag

Vulcanii noroioși de la Hașag- Sibiu Situat în lunca pârâului Visa, la sud de satul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.