Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Mureş » Molidul de rezonanță din Pădurea Lăpușna
GEKO's WorkGroup Inc.
Rezervatia-de-molid-de-rezonanta-Lapusna-20101202133434

Molidul de rezonanță din Pădurea Lăpușna

Molidul de rezonanță din Pădurea Lăpușna- Mures

Rezervaţia naturală forestieră este localizată în munţii Gurghiului cu o suprafaţă de 17.8 hectare. Este o arie împădurită cu specii forestiere de molid cu o vârstă de peste 170 de ani (90%) și fag (10%). Rezervatia a fost înfiinţată prin legea 5/2000.
Aria protejată s-a dezvoltat aici datorită solurilor profunde foarte bogate în humus, cu  o circulaţie bună a apei şi substanţelor nutritive. Acestea s-au format datorită contextului muntilor vulcanici care aparţin pleistocenului superior, iar sub factorilor externi a început procesul de mineralizare a rocilor vechi. Bazinul hidrografic al zonei Văii Gurghiului este destul de ramificat, cu mulţi afluenţi.

Din punct de vedere al vegetaţiei, valoarea genetică este enormă. Arborii puri, 90% molid şi 10% specii de brad şi fag, au o vârstă de peste 170 de ani la molid, iar ceilalţi de 120 de ani. Doar pe 10% din suprafaţa rezervaţiei există molid tânăr, de 15-20 de ani. Diametrele copacilor depăşesc 75 cm, iar înalţimile, 38 m.

Fauna este una diversificată și specifică pădurilor de conifere, deci se găsesc şi specii protejate: urşi, lupi, cerbi, căprioare, pisici sălbatice,râşi, jderi, cocoși de munte etc.

Acces: Tg Mureş DN 15 – Reghin DJ 153C – Gurghiu – DF

Sursa: http://cesavezi.ro/obiective-turistice/7-rezervatii-naturale/570-molidul-de-rezonan%C8%9B%C4%83-din-p%C4%83durea-l%C4%83pu%C8%99na#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

stejari-multiseculari-platoul-breite2

Stejarii seculari de la Breite

Stejarii seculari de la Breite- Mures  In perioada aprilie 2009 – noiembrie 2010, Fundaţia Mihai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.