Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Sălaj » Gresiile de pe Stânca Dracului
GEKO's WorkGroup Inc.
stanca_dracului

Gresiile de pe Stânca Dracului

Gresiile de pe Stânca Dracului- Salaj

Gresiile de pe Stânca Dracului este o arie protejată de interes național (rezervație naturală de tip geologic și peisagistic, încadrată la categoria a III-a IUCN) situată în judeţul Sălaj, pe teritoriul administrativ al comunei Hida.

Localizare

Aria naturală se află în sud-estul Depresiunii Almaș-Agrij, în partea central-sud-estică a județului Sălaj, pe teritoriul satului Hida, în apropiere a drumului național DN1G, care leagă Sânmihaiu Almaşului de satul Chendrea .

Descriere

Rezervația naturală (monument al naturii) ocupă o suprafață de 0.001 ha şi a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o stâncă (formațiune geologică de forma unei ciuperci) în lunca râului Almaş.

Stânca s-a format prin detașarea ei de la pachetul de gresii ca urmare a multiplelor fenomene de eroziune desfăşurate de-a lungul timpului (acţiunea apelor și a fenomenelor atmosferice), luând forma unei ciuperci cu o înălțime de 6,50 m. Stânca este constituită din gresii în partea superioară și gresii și microconglomerate la bază

Sursa: http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Gresiile_de_pe_St%C3%A2nca_Dracului

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Stejărișul Panic

Stejărișul Panic- Salaj   Stejărişul Panic este o rezervație naturală de tip forestier și peisagistic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.