Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Neamţ » Cheile Șugăului
GEKO's WorkGroup Inc.
05-Cheile-Sugaului

Cheile Șugăului

Cheile Șugăului- Neamt

Cheile Sugaului sunt situate in partea superioara a satului Bicaz Chei, la 8 km de statiunea Lacul Rosu, pe partea stanga a raului Bicaz. Mai simplu spus la intrarea in Cheile Bicazului!

Aria protejata Cheile Sugaului este o zona stancoasa deosebit de frumoasa, sub forma de canion cu o lungime de 350 m pe care se afla un sir de cascade. Aceasta impreuna cu masivul calcaros Munticelu reprezinta un sit natural de exceptie datorita unicitatii patrimoniului natural de care dispune. Intalnim aici specii endemice de plante, izvoare petrifiante cu formare de tuf calcaros, raritati faunistice, relief exo- si endocarstic, calcare fosilifere si un peisaj mirific (vezi si imagini de iarna din Cheile Sugaului).

Pana la existenta drumului forestier de pe valea Sugaului in zona locuita din Barnadu se putea ajunge numai prin chei. Pentru a usura accesul, localnicii au construit un pod in chei, pe barne transversal, o adevarata capodopera a tehnicii populare. La intrarea in Cheile Bicazului, peste drum de Cheile Sugaului, ne atrage atentia Stanca lui Stan, o formatiune stancoasa ingusta, ramasa ca urmare a exploziilor efectuate cu ocazia deschiderii carierei de calcar, din Muntele Surducului.

In cadrul ariei protejate Cheile Sugaului se desfasoara activitati organizate de cercetare stiintifica, educatie montana si ecologica, alpinism si escalada, speologie – in pestera Munticelu – si drumetie spre Vf Criminisul sau Pestera Glodului (cunoscuta si sub numele de Pestera Tunel).

Sursa: http://www.viziteazaneamt.ro/2009/09/cheile-sugaului-bicaz-judetul-neamt/   

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

stanca_serbesti5

Stânca Șerbești

Stânca Șerbești- Neamt Locatie: Stanca Serbesti este situata la o distanta de aproximativ 17 km …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.