Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Prahova » Arinișul de la Sinaia
GEKO's WorkGroup Inc.
dscn3231

Arinișul de la Sinaia

Arinișul de la Sinaia – Cumpătul- Prahova

 

Rezervaţia “Arinişul de la Sinaia – Cumpătu” se află pe teritoriul administrativ al oraşului Sinaia, în apropierea cartierului Cumpătul, la poalele munţilor Baiului, pe malul stâng al râului Prahova, judeţul Prahova…

  • Trasee amenajate:
  • Condiții de vizitare: în orice anotimp

A fost declarată arie protejată de interes naţional care corespunde categoriei a IV-a IUCN prin Legea nr. 5 din data de 6 martie 2000 şi care se află sub patronajul Academiei Române – Institutul Biologic din Bucureşti.

Este o rezervaţie naturală de tip mixt ce se întinde pe o suprafaţă de 32,10 ha şi care reprezintă o zonă impădurită ce adăposteşte o vegetaţie higrofilă. Rezervaţia a fost înfiinţată cu scopul de a proteja şi conserva câteva specii arboricole, printre care arinul alb (Alnus incana), care este şi specia predominantă, şi răchita roşie (Salix purpurea).

În cadrul rezervaţiei se mai întâlnesc specii de arbori, precum carpenul, paltinul de munte, fagul, arbuşti, precum păducelul, socul, măceşul şi specii de flori, cum sunt piciorul cocoşului, crinul de munte, brânduşa de toamnă sau laptele cucului.

În ceea ce priveşte fauna, este reprezentată de mamifere, precum mistreţul, vulpea, lupul, şoarecele gulerat, reptile, broaşte, păsări şi insecte.

În cartierul Cumpătul, se mai află o staţiune ecologică UNESCO – J. Y. Cousteau, care aparţine Universităţii Bucureşti, în cadrul căreia se află şi un muzeu dedicat faunei munţilor Bucegi.

Sursa: http://cesavezi.ro/obiective-turistice/7-rezervatii-naturale/1001-rezeva%C5%A3ia-geobotanic%C4%83-arini%C5%9Ful-de-la-sinaia–cump%C4%83tu#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

tigaile1

Tigăile din Ciucas

Tigăile din Ciucas- Prahova   Tigăile din Ciucaș alcătuiesc o arie protejată de interes național …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.