Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
img_6766-j1

Valea Țesna

Valea Țesna- Mehediti

 

Zona cheilor este la 12 km de Băile Herculane, iar traseul porneşte de la Podul Ţesnei. Traseul are o durată de 4-5 ore şi este închis iarna.
Accesul spre chei se face uşor, există o potecă circulată de localnicii din zonă. Apele Pârâului Ţesna sunt interesante, deoarece pe anumite zone, seacă de tot. Deşi are un debit considerabil pe sectorul de sus şi pe cel mijlociu, el intră în subteran, tot aşa făcându-se şi vărsarea în Cerna. Pe porţiunea unde intră în subteran, cheile sunt inaccesibile.

Deci, traseul turistic pentru intrarea în chei nu este direct. El ocoleşte o parte din chei pe un urcuş abrupt prin pădure, cu o diferenţă rapidă de nivel de aproape 200 de metri. La chei, poteca se împarte în două: la stânga, pe sub pereţi, spre amontele Cernei până în Vârful lui Stan şi la dreapta, prin Cheile Ţesnei. Drumul este tăiat în stâncă, amenajat cu pasaje pe porţiunile dificile. Traseul se înalţă pe o distanţă mai lungă, dedesubt creându-se prăpăstii. Pe aici, alpiniştii experimentaţi pot coborî cu coarda. Peisajele sunt minunate, pe traseu existând şi locuri de belvedere, de unde se pot admira culmile Munţilor Cernei. Poteca se lasă, în serpentine, spre chei, până la o cascadă. Apoi continuă prin cheile stâmte şi iese într-un cadru natural spectaculos, Poiana Ţesnei, dar nu înainte de a ajunge la o moară de pe Ţesna, funcţională şi a traversa din nou apa.

 

Sursa: http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/4-obiective-geografice/528-valea-%C5%A2esna#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rezervatia-Valea-Oglanicului-20110816172806

Valea Oglănicului

Valea Oglănicului- Mehedinti Valea Oglănicului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.