Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Mehedinţi » Pereții calcaroși de la Izvoarele Coșuștei
GEKO's WorkGroup Inc.

Pereții calcaroși de la Izvoarele Coșuștei

Pereții calcaroși de la Izvoarele Coșuștei- Mehedinti

 

Drumetia catre Izvoarele Cosustei a fost gandita ca o excursie lejera, fara eforturi mari, facuta doar pentru frumusetea peisajului si pentru linistea locului.
Pornirea pe traseu am facut-o din locul numit “La 3 ape”, la circa 2 km amonte de capatul drumului asfaltat din Izverna. De aici porneste o poteca nemarcata si spre Crovul Medved.
Drumul forestier ne-a purtat printre casutele risipite ale catunelor Giurgiani si Isfani, printre fanete si livezi, pe langa mori de apa parasite si grajduri paraginite.
Desi nu exista marcaj, nu ne putem rataci pe acest traseu. Tablitele indicatoare instalate la Izverna si pe traseu ne ghideaza pasii. In partea finala a traseului este si un panou ce contine informatii mai detaliate despre zona.
Izvoarele Cosustei impreuna cu peretii calcarosi din zona reprezinta una din rezervatiile constituite in cadrul Geoparcului Natural “Platoul Mehedinti”. Cosustea este cel mai important afluent al Motrului si are un bazin de 425 kmp si o lungime de 40,2 km. Izvoarele sunt amplasate in zona calcaroasa a Muntilor Mehedinti, intre masivele Ciolanu si Pietrele Albe, la 580 m altitudine.
Pana la Izverna, valea, adanca de aproape 200 m, se dezvolta in strate de Sinaia, mult mai friabile decat calcarele de la nord si decat sisturile de la sud. Inca din vatra satului Canicea, raul incepe a construi lunca sa larga de 300-400 m, peste care se revarsa la viituri, punand in primejdie gospodariile localnicilor. De la Izverna, directia vaii se abate spre sud iar lunca devine destul de larga, de circa 500-600 m si supusa revarsarilor de primavara.
Au participat: Diana Victoria Avram, Jean Antoni Sarkozi, Lucian Sirbu, Dana Mituca, Cristi Enea, Petre Sirbu, Oana David, Cristi Ghelnar, Alisa Sturek, Viorel Visan, Larisa Lichi, Cristian Lazar, Elena Nuta, Tiberiu Sturek.

 

Sursa: http://www.camena.ro/ture/izvoarele-cosustei.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rezervatia-Valea-Oglanicului-20110816172806

Valea Oglănicului

Valea Oglănicului- Mehedinti Valea Oglănicului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.