Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Mehedinţi » Pădurea Drăghiceanu
GEKO's WorkGroup Inc.
1024px-RO_MH_Obarsia_Closani_3

Pădurea Drăghiceanu

Pădurea Drăghiceanu- Mehedinti

 

ădurea Drăghiceanu este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Obârșia-Cloșani.

Localizare

Aria naturală se află în partea nord-vestică a județului Mehedinți (în versantul sud-estic al Munților Mehedinți la o altitudine de 1.000 m), pe teritoriul nordic al satului Obârșia-Cloșani, în vecinătatea estică a Parcului Național Domogled – Valea Cernei, în apropiere de rezervația naturală Pădurea Gorganu.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.142 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și se întinde pe o suprafață de 60 hectare.

Aria protejată reprezintă o zonă împădurită cu rol de protecție pentru vegetație forestieră de arbori și arbusti, cu specii de nuc (Juglans regia), mojdrean (Fraxinus ornus), alun turcesc (Corylus colurna) sau liliac sălbatic (Syringa vulgaris) .

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rezervatia-Valea-Oglanicului-20110816172806

Valea Oglănicului

Valea Oglănicului- Mehedinti Valea Oglănicului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.