Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Mehedinţi » Pădurea Bunget
GEKO's WorkGroup Inc.

Pădurea Bunget

Pădurea Bunget- Mehedinti

 

Pădurea Bunget este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Burila Mare.

Localizare

Aria naturală se află în partea central-vestică a județului Mehedinți (în Podișul Mehedinți), pe teritoriul nord-estic al comunei Burila Mare și cel nord-vestic al satului Devesel, în apropierea drumului național DN56B care face legătura între satul Hinova și Porțile de Fier II.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.142 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și se întinde pe o suprafață de 18,20 hectare.

Aria protejată reprezintă o zonă împădurită (bunget) cu rol de protecție pentru specii arboricole de stejar (Quercus robur) secular.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rezervatia-Valea-Oglanicului-20110816172806

Valea Oglănicului

Valea Oglănicului- Mehedinti Valea Oglănicului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.