Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
Rezervatia-Fata-Virului-20110224130916

Fața Virului

Fața Virului – Mehedinti

 

Rezervatia botanica Fata Virului se afla la 4,5 km de Varciorova spre Gura Vaii, in fata Portilor de Fier, intre apa Slatinicului si Creasta Virului. Relieful variat, foarte framantat, micile cascade si cheile dau un pitoresc aparte acestei zone. Aici se afla pajisti cu mararul Portilor de Fier, specie caracteristica Defileului Portile de Fier.

Rezervatia botanica Dealul Dohomnei este situata intre Valea Bahnei si Valea Voditei. Aici sunt protejate padurile de „osieci”, dar si padurile seculare in care predomina alunul turcesc si gorunul. Este o rezervatie botanica. Adaposteste un peisaj incantator, a carui expresivitate este data de un relief variat, format din chei si mici cascade. Conserva si protejeaza specii din flora specifica zonei Portilor de Fier, precum alunul si visinul turcesc, stejarul pufos etc. Obiectul principal al ocrotirii il presupune o specie care a supravietuit erelor geologice (10 milioane de ani) si reprezinta o combinatie intre sambovina (mierea-ursului) si nuc.

Sursa: http://www.drumetiimontane.ro/arii-naturale-protejate/judetul-mehedinti/fata-virului

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rezervatia-Valea-Oglanicului-20110816172806

Valea Oglănicului

Valea Oglănicului- Mehedinti Valea Oglănicului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.