Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Harghita » Tinovul „Kicsi Romlásmezö” de la Plaiesii de Jos
GEKO's WorkGroup Inc.
ochi-de-apa-din-tinovul-mohos-tusnad

Tinovul „Kicsi Romlásmezö” de la Plaiesii de Jos

Tinovul „Kicsi Romlásmezö” de la Plăieşii de Jos- Harghita

 

Tinovul „Kicsi Romlásmezö (Rupturile Mici)” de la Plăieșii de Jos este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip botanic), situat în județul Harghita, pe teritoriul administrativ al comunei Plăieșii de Jos.

Localizare

Aria naturală o suprafață de 15 hectare se află în partea sud-estică a județului Harghita la limita cu județul Covasna și cea sud-estică a satului Plăieșii de Jos, la poalele vestice a Munților Nemira, grupă muntoasă a Carpaților Moldo-Transilvani ce aparține Orientalilor.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o zonă de fânețe (acoperită cu vegetație arboricolă cu specii de mesteacăn, Betula din familia Betulaceae) și mlaștini oligotrofe (sărace în nutrienți).

Floră

Aria naturală protejată adăpostește specii de plante rare, relicte glaciare, printre care: răchițeaua (Vaccinum oxicocos), o specie de garofițe (Dianthus superbus, din familia Caryophyllales), precum și taula (Spiraea salicifolia, o specie din familia Rosaceae).

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vulcanii noroiosi de la Filias

Vulcanii noroioşi de la Filiaş-Harghita   Vulcanii noroioși de la Filiaș (monument al naturii), alcătuiesc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.