Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Iaşi » Saraturile de la Valea Ilenei
GEKO's WorkGroup Inc.

Saraturile de la Valea Ilenei

Sărăturile de la Valea Ilenei- Iasi

 

Sărăturile de la Valea Ilenei se află pe raza comunei Drumești din județul Iași. Este o rezervație naturală de tip floristic ce se întinde pe o suprafață totală de 5,9 ha. Rezervația a fost înființată pentru a proteja flora și vegetația halofilă ce se dezvoltă pe solurile sarăturate din această zonă.  În rezervație sunt ocrotite specii rare, cum sunt: Lepidium cartilagineum (plantă asemănătoare cresonului) , Sedum purpureum (plantă erbacee cu flori roz-purpurii), Plantago schwarzenbergiana, Petrosimondia tirandra, toate fiind plante specifice terenurilor sărate. Champhorosma annua și Artemisietum maritime sunt asociații halofile ce apar sub formă de pâlcuri și se întind pe suprafețe de câțiva metri. De altfel întreaga zonă oferă la tot pasul locuri deosebit de interesante datorită acestor plante miraculoase care s-au adaptat și se încăpățânează să trăiască pe aceste soluri sărate unde viața este o permanentă luptă pentru supraviețuire. Cei care poposesc aici în perioada de înflorire a vegetației, au parte de un spectacol de neuitat.

Pentru turiștii ce vin să viziteze zona Iașilor, precum și pentru cei interesați de aspectul științific al zonei, un obiectiv turistic natural deosebit îl reprezintă Sărăturile de la Valea Ilenei.

 

Sursa: http://www.looms.ro/iasi/iasi/turism/atractii-turistice/parcuri-nationale/saraturile-de-la-valea-ilenei/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

prut

Rezervatia acvatica Raul Prut

Rezervatia acvatica Raul Prut- Iasi   Rezervaţia acvatică Râul Prut este o arie protejată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>