Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Iaşi » Padurea Pietrosu
GEKO's WorkGroup Inc.
padurea_pietrosu1

Padurea Pietrosu

Pădurea Pietrosu- Iaşi

Pădurea Pietrosu este o arie protejată de interes științific național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală, tip forestieră), situată pe teritoriul județului Iași, în comuna Dobrovăț.[1] Ea se află la 25 km sud de municipiul Iași, pe drumul spre Mănăstirea Dobrovăț, și se întinde pe o suprafață de 83,00 hectare.

Pădurea Pietrosu a fost declarată rezervație prin Hotărârea Consiliului Județean Iași nr. 8/1994. În prezent, statutul său este reglementat prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate. Rezervația se află în administrarea Ocolului Silvic Dobrovăț şi se ocrotește șleaul de deal cu fag, carpen şi tei argintiu.

Speciile de fag (Fagus taurica și Fagus orientalis), carpen și tei argintiu (Tilia tomentosa) cu vârsta cuprinsă între 100–150 ani, caracteristică Podișului Central Moldovenesc.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Saraturile de la Valea Ilenei

Sărăturile de la Valea Ilenei- Iasi   Sărăturile de la Valea Ilenei se află pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.