Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Dolj » Poiana Bujorului din Padurea Plenita
GEKO's WorkGroup Inc.
poiana_bujorului

Poiana Bujorului din Padurea Plenita

Poiana Bujorului din Pădurea Plenița

Judetul Dolj

Vestita pentru Rezervatia naturala de bujori salbatici Poiana Bujorului din Padurea Plenita, comuna Plenita este situata in judetul Dolj, la 59 de km de Craiova, la granita cu judetul Mehedinti si extremitatea nordica a Campiei Romane si a subunitatii acesteia, “Campia Darvarlai”, intr-o zona de campie, cu altitudini de pana la 200 de metri in majoritatea suprafetei, cu o clima temperata, cu valori medii atat vara cat si iarna.

Rezervatia de bujori salbatici, unica in peisajul Romaniei, este dispusa pe o suprafata de aproximativ 50 ha, in perioada de fluorescenta fiind o adevarata feerie. Adaposteste o varietate de bujor salbatic de silvo-stepa – denumit Paeonia Peregrina. In trecut, se spunea ca exista niste forte puternice in bujorii care stralucesc in noptile cu luna plina. O alta legenda spune ca persoanei care deranjeaza aceste plante pe timpul zilei ii vor fi scosi ochii, de catre ciocanitori. In 77 d. Ch., Plinius a dat prima descriere detaliata a bujorului, despre care se spune ca poate trata circa 20 de boli.

In fiecare an, in luna mai se organizeaza traditionala sarbatoare a bujorului. O mare rosie de bujori ii intampina in fiecare an pe localnicii iesiti la camp, dar si pe oaspeti acestora, veniti la Plenita din localitati ale judetelor Gorj, Olt si Mehedinti. Cu ocazia Sarbatorii Bujorului, peste 10.000 de oameni vin sa petreaca o duminica de neuitat la Plenita.

Sursa: http://www.2rism.ro/obiective-turistice/component/content/article/36-oltenia/308-rezervatia-de-bujori-salbatici-de-la-plenita

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

index

Valea Rea-Radovan

Valea Rea-Radovan Judetul Dolj La câțiva zeci de km sud-vest de orașul Craiova, pe Calea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.