Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Dâmboviţa » Rezervatia Plaiul Hotilor
GEKO's WorkGroup Inc.

Rezervatia Plaiul Hotilor

Rezervaţia Plaiul Hoţilor

Judetul Dambovita

La est de soseaua ce trece prin Plaiul Hotilor se poate observa o succesiune caracteristica in formatiunile de flis cretacic si anume, trecerea de la Hauterrivian la Barremian, intr-o cuta rasturnata, care face ca termenii sa se succeada in ordine inveversa. De la vest spre est apar roci argilo – marnoase, cenusii – galbui (strate de omarnic barerremiene), peste care urmeaza marne tari, foioase cu resturi de plante incarbonizate, apoi conglomerate tilloide cu blocuri de calcare tithonice si sisturi argilo – marnoase dure cu vine de calcit, ce apartin stratelor de Sinaia superioare. Pe cei doi versanti ai sai apar si blocuri masive de calcar ce contin o bogata fauna fosila de Stramberg.

Fauna olistolitelor de calcare tithonice din stratele de Sinaia din Plaiul Hotilor este asemanatoare cu cea din Plaiul Domnesc, formele enumerate si consideratiile prezentate acolo fiind valabile pentru ambele puncte fosilifere. S-au determinat peste 250 de specii de cefalopode, brahiopode, lamellibranhiate, gasteropode; dintre acestea 80 de specii apartin bivalvelor.

In orizontul flisului cretacic este caracteristica, Lamellaptychus angulocostatis . In stratele barremianului inferior sunt fosilele amonitului de talie mica, Phylloceras tethys alaturi de resturile unor plante terestre bine conservate.

Sursa: http://www.cazarevaleaprahovei.eu/rezervatia_plaiul_hotilor.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Zanoaga – Lucacila

Zănoaga – Lucăcilă Judetul Dambovita Rezervatia naturala Zanoaga – Lucacila cuprinde cheile Zanoagei Mici, cheile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.