Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Covasna » Mestecanisul de la Reci
GEKO's WorkGroup Inc.
5989_8539_14

Mestecanisul de la Reci

Mestecănişul de la Reci

Judetul Covasna

Rezervatia Mestecanisul de la Reci este situata in lunca Raului Negru, afluent al Oltului si se intinde pe o suprafata de cca 34 ha.

Este cea mai complexa rezervatie din judetul Covasna, avand un caracter geologic, floristic si faunistic, dar si cea mai intinsa.

Impresioneaza si prin complexul de mlastini eutrofe, populate de o serie de specii rare, relicte glaciare cum sunt mesteacanul pitic si angelica salbatica, dar si prin speciile rare de feriga, nuferi albi si broasca albastra.

In cadrul ei se gaseste si o plantatie de pin bancsian, specie rara care se adapteaza pe terenuri cu conditii de vegetatie foarte vitrega.

Rezervatia este cunoscuta mai ales datorita faptului ca a fost folosita ca decor al filmului Cold Mountain si mai putin datorita speciilor protejate in cadrul ei.

Rezervatia Mestecanisul de la Reci este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Sursa: http://www.infopensiuni.ro/cazare-reci/obiective-turistice-reci/rezervatia-mestecanisul-de-la-reci_3898

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-arnica_montana

Turbaria Ruginosu

Turbăria Ruginosu Judetul Covasna Turbăria Ruginosu este o arie protejată de interes comunitar ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.