Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Dâmboviţa » Izvorul de la Corbii Ciungi
GEKO's WorkGroup Inc.
4

Izvorul de la Corbii Ciungi

Izvorul de la Corbii Ciungi

Judetul Dambovita

Rezervatia naturala mixta (floristica, faunistica) Izvoarele de la Corbii Ciungi reprezinta o adevarata oaza cu flora si fauna relicta in Campia Romana, situata pe partea stanga a Neajlovului, in comuna Corbii Mari.

Zona este protejata datorita complexului de izvoare (800-1.000 m lungime), mlastinilor de izvor si paraiaselor colectoare ce adapostesc o variata fauna relicta, caracteristica apelor reci de munte si apelor subterane, ce curg spre Valea Neajlovului, pentru a se varsa in Neajlov, specifice tinuturilor nordice, multe dintre speciile de aici fiind pe cale de disparitie.

Din abundenta de alge ce se dezvolta in complex cea mai interesanta este rodoficeul nordic Hildenbrandtia rivularis, destul de rara in flora algologica a Romaniei si numal la altitudini de peste 1.000 m.

Accesul la rezervatie presupune autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, pana la intersectarea cu drumul spre Potlogi, apoi catre comuna Izvoru, situata la 200 m de rezervatie.
Sursa: http://www.infopensiuni.ro/cazare-corbii-mari/obiective-turistice-corbii-mari/rezervatia-naturala-izvoarele-corbii-ciungi_4177

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Zanoaga – Lucacila

Zănoaga – Lucăcilă Judetul Dambovita Rezervatia naturala Zanoaga – Lucacila cuprinde cheile Zanoagei Mici, cheile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.