Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Covasna » Dealul Ciocasului – Dealul Vitelului
GEKO's WorkGroup Inc.
IMG_0111

Dealul Ciocasului – Dealul Vitelului

Dealul Ciocaşului – Dealul Viţelului

Judetul Covasna

Dealul Ciocaşului – Dealul Vițelului este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată pe teritoriile administrative ale județelor Covasna (91%) și Brașov (9%).

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2.151 din 30 noiembrie 2004 (hotărâre privind instituirea de arie naturală protejată pentru noi zone), și reprezintă o zonă de deal și munte, acoperită cu vegetație forestieră, pajiști și pășuni, în partea nord-estică, estică și sud-estică a satului Ariușd, Covasna și se întinde pe o suprafață de 977 hectare.

Floră şi faună

Floră

Flora rezervației este alcătuită din specii arboricole de foioase: fag (Fagus sylvatica), stejar (Quercur robur), mesteacăn (Betula), frasin (Fraxinus), tei (Tilia), iar la nivelul ierburilor, pe pajiștile și fănețele ariei naturale sunt întâlnite mai multe specii floristice, printre care: iris (Iris aphylla), ciurul zânelor (Carlina acaulis), didițelul (Pulsatilla alba) sau rușcuță de primăvară (Adonis versalis).

Faună

Fauna este reprezentată de specii de păsări: stârcul roșu (Ardea purpurea), barză neagră (Ciconia nigra) sau șerparul (Circaetus gallicus); mamifere: lupul cenușiu (Canis lupus), vulpea (Vulpes vulpes crucigera); reptile și batracieni.

Căi de acces

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-arnica_montana

Turbaria Ruginosu

Turbăria Ruginosu Judetul Covasna Turbăria Ruginosu este o arie protejată de interes comunitar ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.