Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Covasna » Cheile Varghisului
GEKO's WorkGroup Inc.
IMG_0111

Cheile Varghisului

Cheile Vârghişului

Judetul Covasna

Rezervatia Naturala Cheile Varghisului este situata in apropierea localitatii Meresti, in perimetrul Muntilor Persani. Aceasta adaposteste un numar impresionant de 124 de pesteri, formate de Paraul Varghis prin erodarea rocilor. Cea mai importanta este “Pestera Mare”, avand lungimea totala a galeriilor – 1.527 m. Sunt valoaroase din punct de vedere arheologic si paleontologic, aici descoperindu-se ramasite ale omului de Neanderthal, Ursus spelaeus si Hyaena spealaea.

Rezervatia Cheile Varghisului este o rezervatie naturala de tip speologic si carstic ce se intinde pe o suprafata de 998 ha.
Peisajul zonei este salbatic, cu stanci ascutite de dimensiuni impunatoare, pereti verticali, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, abriuri, martori de eroziune (Kocsur), doline, avene si grohotisuri. Se intalnesc plante rare, endemite carpatice: bulbuci, tulichina, crin de padure, ceapa ursului, stanjenelul, gladiola, tisa.

Din cele 30 de specii de lilieci intalnite pe teritoriul tarii, 17 se gasesc in pesterile din aceasta rezervatie.

Rezervatia Naturala Cheile Varghisului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Sursa: http://www.infopensiuni.ro/cazare-varghis/obiective-turistice-varghis/rezervatia-naturala-cheile-varghisului_4146

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-arnica_montana

Turbaria Ruginosu

Turbăria Ruginosu Judetul Covasna Turbăria Ruginosu este o arie protejată de interes comunitar ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.