Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Cluj » Saraturile si Ocna Veche
GEKO's WorkGroup Inc.
harta_varies_interior2012

Saraturile si Ocna Veche

Sărăturile şi Ocna Veche

Judetul Cluj

Sărăturile şi Ocna Veche alcătuiesc o rezervație naturală de tip mixt), situată în judeţul Cluj, pe teritoriul administrativ al orașului Turda.

Localizare

Aria naturală se află în partea sud-estică a județului Cluj și cea nord-estică a orașului Turda, lângă drumul județean (DJ161B) care leagă orașul de localitatea Crairât, în apropierea drumului național DN15Târgu MureşCluj-Napoca.

Descriere

Rezervația naturală declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – arii protejate) și se întinde pe o suprafață de 10 hectare].

Aria protejată se suprapune sitului Natura 2000 – Sărăturile Ocna Veche reprezintă o zonă umedă (lacuri saline, mlaștini sărăturate) sau mai puțin umedă (pășuni și fânețe) rezultată în urma exploatărilor de sare, atât la suprafață cât și în subteran. În arealul rezervației s-au dezvoltat asociații vegetale cu plante halofile din genul Salicornia, precum și specii de moșișoare (Liparis loeselii), Meesia longiseta și gălbinare (Serratula lycopifolia), specie aflată pe lista roșie a IUCN.

Obiective turistice

În vecinătatea rezervației naturale se află mai multe obiective de interes turistic (lăcașuri de cult, monumente istorice, muzee, case memoriale, zone naturale), astfel:

Sursa: http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/S%C4%83r%C4%83turile_%C5%9Fi_Ocna_Veche

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

moara Rudaria

Valea Morilor

Valea Morilor Judetul Cluj Valea Morilor este o arie protejată de interes național ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.