Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
521b1lg

Ostrovul Soimul

Ostrovul Șoimul

Judetul Calarasi

Ostrovul Șoimul este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și faunistic) situată în județul Călărași, în teritoriul administrativ al comunei Dichiseni.

Localizare

Aria naturală cu o suprafață de 20,10 hectare se află pe Dunăre în partea sud-estică a județulul Călărași și cea sudică a satului Coslogeni (localitate aparținătoare comunei Dichiseni), în imediata apropiere a celui mai sudic liman fluviatil aflat pe teritoriul țării, Lacul Bugeac (rezervația naturală de tip mixt aflată pe teritoriul administrativ al județului Constanța)..

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone) și reprezintă o insulă (ostrov) pe fluviul Dunăre, ce adăpostește o mare varietate de floră și faună specifică zonelor umede.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

padure

Padurea Ciornuleasa

Pădurea Ciornuleasa Judetul Calarasi Pădurea Ciornuleasa este o arie protejată de interes național ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>