Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Călăraşi » Ostrovul Haralambie
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-4001_1

Ostrovul Haralambie

Ostrovul Haralambie

Judetul Calarasi

Ostrovul Haralambie este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și faunistic) situată în județul Călărași, pe teritoriul administrativ al comunei Dorobanțu.

Localizare

Aria naturală cu o suprafață de 44,90 hectare se află pe Dunăre, în partea central-sudică a județului Călărași și cea sud-estică a satului Vărăști, în imediata apropiere de rezervația naturală Ostrovul Ciocănești din zona Luncii Dunării.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone) și reprezintă un ostrov (o insulă) pe fluviul Dunăre, ce sigură condiții de hrană și viețuire pentru mai multe specii de păsări, mamifere, reptile și amfibieni; cu floră și faună diversificată, specifică zonelor umede.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

padure

Padurea Ciornuleasa

Pădurea Ciornuleasa Judetul Calarasi Pădurea Ciornuleasa este o arie protejată de interes național ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.