Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Constanţa » Locul fosilifer Aliman
GEKO's WorkGroup Inc.
locul_fosilifer_aliman_resize

Locul fosilifer Aliman

Locul fosilifer Aliman

Judetul Constanta

Locul fosilifer Aliman (monument al naturii) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip paleontologic), situată în județul Constanța, pe teritoriul administrativ al comunei Aliman.

Localizare

Aria naturală se află în Podișul Medgidiei, în extremitatea vestică a județului Constanța, pe teritoriul sud-estic al satului Aliman, în sudul Lacului Vederosa.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al Românii, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național Secțiunea a III-a – zone protejate) și se întinde pe o suprafață de 15 hectare.

Aria naturală reprezintă un afloriment (abrupt descoperit), unde, în mai multe nivele litologice (strate cu conglomerate de calcare) se află importante depozite de faună fosiliferă marină atribuită cretacicului inferior

Sursa: Wikipedia

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-4190_1

Vama Veche

Vama Veche – 2 Mai (Acvatoriul litoral marin) Judetul Constanta Rezervația marină 2 Mai – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.