Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Constanţa » Fantanita – Murfatlar
GEKO's WorkGroup Inc.
5298442ab215007ccc2786c26b4a76ed

Fantanita – Murfatlar

Fântâniţa – Murfatlar

Judetul Constanta

Rezervatia Naturala Padurea Fantanita Murfatlar este situata la sud-est de orasul Basarabi si la est de satul Siminoc. Reprezinta o rezervatie naturala de tip mixt, botanica si zoologica, ce este protejata de lege inca din anul 1962.

Cu o suprafata totala de 82,74 ha, rezervatia adaposteste o varietate de 500 de specii de plante, dintre care un numar mare de specii rar intalnite pe teritoriul Dobrogei. Aici se intrepatrund elemente din mai multe zone, cu precadere cele din arealul pontic, balcanic, continental, submediteranean si eurasiatic.

Fauna existenta aici este caracteristica zonelor de stepa, remarcandu-se exemplare precum: dihorul de stepa (Vormela eversmanii), dihorul patat (Vormela Peregusna), grivanul (Mesocricetus newtoni) si broasca testoasa dobrogeana (Testudo graeca ibera).
Accesul in rezervatie se face pe DN 3 Constanta – Basarabi – Baneasa

Sursa: http://www.infopensiuni.ro/cazare-basarabi/obiective-turistice-basarabi/rezervatia-naturala-padurea-fantanita-murfatlar_4194

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-4190_1

Vama Veche

Vama Veche – 2 Mai (Acvatoriul litoral marin) Judetul Constanta Rezervația marină 2 Mai – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.