Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Constanţa » Dealul Alah Bair
GEKO's WorkGroup Inc.
dsc_4224

Dealul Alah Bair

Dealul Alah Bair

Judetul Constanta

Dealul Alah Bair este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și geologic), situată în județul Constanța, pe teritoriul administrativ al comunei Crucea.

Localizare

Aria naturală se află în partea centrală a Dobrogei, în Podișul Medgidiei, în extremitatea nord-vestică a județului Constanța, pe teritoriul sudic al satului Crucea.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al Românii, Nr.152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național Secțiunea a III-a – zone protejate) și se întinde pe o suprafață de 10 hectare.

Aria naturală reprezintă o zonă de interes de interes geologic, geomorfologic și peisagistic, cu faună caracteristică zonelor aride (stepă dobrogeană) și elemente floristice specifice habitatelor pontice, pontic-balcanice sau celor pontic-mediteranene.. Aria naturală se suprapune sitului Natura 2000 – Dealul Alah Bai

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-4190_1

Vama Veche

Vama Veche – 2 Mai (Acvatoriul litoral marin) Judetul Constanta Rezervația marină 2 Mai – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.