Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
parcul-national-cheile-nerei-beusnita-1

Izvoarele Nerei

Izvoarele Nerei

Judetul Caras- Severin

Izvoarele Nerei reprezinta o arie protejata de interes national, ce face parte din Parcul National Semenic – Cheile Carasului, fiind o rezervatie naturala de tip mixt. Zona Izvoarele Nerei fac parte din comuna Prigor, comuna aflata in judetul Caras-Severin. Izvoarele Nerei se gasesc in Muntii Banatului, fiind plasate pe versantul sudic al Muntilor Semenic. Rezervatia naturala detine o suprafata totala de 5 028  hectare. Este o zona foarte placuta, cu peisaje ce iti taie respiratia. Padurea de pe munte prezinta copaci batrani, peste care anii si-au lasat amprenta intr-un mod impresionant.

Zona este brazdata de versanti scurti si inclinati, cat si de versanti lungi la baza rezervatiei naturale, aici facandu-si prezenta o serie de izvoare, cunoscute ca Izvoarele Nerei, dand astfel si numele rezervatiei. Aceste izvoare au format parauri inguste, dar adanci, precum Cosava Mare, Cosava Mica, Hiclisag si Nerganita. Aceste parauri formeaza in unele zone mici cascade. Dupa cum am spus, aici sunt prezente paduri neatinse de mana omului, paduri virgine de fag, tei si stejar, paduri ce sunt prezente in aceste locuri inca de pe vremea dacilor. Se observa pe suprafata copacilor batranetea lor, dar in acelasi timp si masivitatea impresionanta.

Datorita faptului ca omul nu a invadat aceste locuri, rezervatia naturala dispune si de un numar impresionant de specii de animale din ce in ce mai rare in tara noastra. In padurile virgine ale Izvoarelor Nerei se gaseste ursul brun, mamiferul emblema ale acestor zone. Dar si lupi, ras sau pisica salbatica, toate 3 semanand, dar care sunt atat de diferite. Strabatand padurea se vor mai putea zari cerbi, caprioare, vulpi, veverite sau porci mistreti. Acompaniate de pasarile cerului precum vulturul alb, lastunul de stanca sau randunica roscata. Accesul in zona se face pe drumul national DN6,  pe sensul de mers dinspre Caransebes, dar si de pe drumul judetean DJ582B, Resita- Valiug –  Crivaia.

Sursa: http://www.resita.ro/obiective-turistice/izvoarele-nerei

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Moldova_Noua_1

Zona umeda Ostrov – Moldova Veche

Zona umedă Ostrov – Moldova Veche Judetul Caras- Severin Zona umedă Ostrov – Moldova Veche …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.