Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Buzău » Dealul cu Lilieci Cernatesti
GEKO's WorkGroup Inc.
dealul_lempes

Dealul cu Lilieci Cernatesti

Dealul cu Lilieci Cernăteşti

Judetul Buzau

Dealul cu Lilieci Cernătești este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și faunistic) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunei Cernătești.

Localizare

Aria naturală cu o suprafață de 10,59 hectare se află în partea centrală a județului Buzău și cea vestică a satului Cernătești, la poalele munților Buzăului, în lunca dreaptă a văii Slănicului (afluent de stânga al râului Buzău), lângă drumul județean (DJ203K) ce leagă satul Săpoca de Vlădeni.

Descriere

Rezervația naturală „Dealul cu Lilieci” a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o arie naturală în Dealul Săpocii, cu rol de protecție pentru specia floristică de liliac sălbatic (Syringa vulgaris).

Floră

În arealul rezervației alături de liliac mai sunt întâlnite specii arboricole de stejar pufos (Quercus pubescens), cer (Quercus cerris), gârniță (Quercus frainetto); arbusti cu specii de: (scumpie (Cotinus coggygria), mojdrean (Fraxinus ornus), cărpiniță (Carpinus orientalis), precum și specii ierboase de alior (Euphorbia cyparissias), măciuca ciobanului (Echinops ruthenicus), rușcuță de primăvară (Adonis vernalis L.), unghia găii (Artagalus glycyphyllos) sau cârcel (Ephedra distachya).

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-vulcanii-noroiosi

Vulcanii Noroioşi de la Paclele Mici

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici Judetul Buzau Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.