Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Botoşani » Padurea Tudora
GEKO's WorkGroup Inc.
photo_50505308_MBT

Padurea Tudora

Pădurea Tudora

Judetul Botosani

Localizata in regiunea Dealul Mare – Tudora, la o altitudine de peste 550 m, prezinta specii de arbori de tisa-specie rara pentru tara noastra (lemn de esenta foarte tare).

Rezervatia a fost constituita in scopul conservarii acestui arbore Taxus baccata declarat monument al naturii pe intreg teritoriul tarii. Este un arbore ce se adapteaza in conditiile unui climat subarctic fiind specific taigalei siberiene, rezervatia de tisa este situata pe un canion, numit canionul Bahluiului care este sapat in calcare si gresii biogene prin eroziune verticala.

Frumusetea acestui loc poate fi egalata numai de zonele muntoase inalte. Rezervatia a fost preluata in custodie de Directia silvica Botosani-Ocolul Silvic M. Eminescu. Arboretele predominante in cadrul rezervatiei sunt fagetele de diferite varste si dimensiuni la care se adauga specii ca: frasin (Frasinus excelsior), carpen (Carpinus betulus), fag (Fagus silvatica), gorun (Quercus petraea).

Stratul ierbos este format din flora de mull la care se asociaza si unele specii de graminee. Domeniul faunistic se caracterizeaza prin urmatoarele specii: caprioara, mistretul, pisica salbatica, jderul de copac, veverita. Dintre speciile avifaunistice in rezervatie au fost observate cinci specii de pasari recunoscute pe plan international.
sursa: http://www.hoinari.ro/rezervatia-de-tisa-padurea-tudora-tudora-moldova-8043120100610.php

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

DSCN1601

Bucecea – Baltile Siretului

Bucecea – Bălțile Siretului Judetul Botosani  Bucecea – Bălțile Siretului este o arie protejată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.