Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Botoşani » Padurea Ciornohal
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-cotinus_coggygria5

Padurea Ciornohal

Pădurea Ciornohal

Judetul Botosani

Padurea Ciornohal, aflata la 60 de kilometri de municipiul Botosani, este o arie protejata in comuna Calarasi. Rezervatie naturala de tip forestier, aceasta se distinge prin numeroase exemplare de scumpie, ce infloresc in mai si care sunt cunoscute si sub denumirea stiintifica de “Cotinus coggygria”. Aceasta specie se regenereaza in mod natural, prin semintis. Potrivit Rocsanei Gafencu, consilier superior in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM), in interiorul rezervatiei sunt interzise taierile de arbori, iar recoltarile de specii de flora salbatica se fac in baza autorizatiei emise de APM, cu avizul stiintific al Academiei Romane si al custodelui, iar turismul se face doar in mod organizat. Incursiunile in perimetrul rezervatiei naturale se fac impreuna cu padurarul de la cantonul silvic ce se afla in imediata vecinatate a rezervatiei.

In prezent, rezervatia se afla in custodia Directiei Silvice si este inclusa intr-un sit de importanta comunitara declarat in anul 2011, „Dealul Mare Harlau”.

Sursa: http://www.ecomagazin.ro/padurea-ciornohal-rezervatie-naturala-de-tip-forestier/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

DSCN1601

Bucecea – Baltile Siretului

Bucecea – Bălțile Siretului Judetul Botosani  Bucecea – Bălțile Siretului este o arie protejată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.