Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Argeş » Zona carstica Magura – Nucsoara
GEKO's WorkGroup Inc.

Zona carstica Magura – Nucsoara

Zona carstică Măgura – Nucșoara

Judetul Arges

Zona carstică Măgura – Nucşoara este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic și peisagistic), situată în județul Argeș, pe teritoriul administrativ al comunei Nucșoara.

Descriere

Rezervația naturală declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2.151 din 30 noiembrie 2004[3], se află în partea sudică a Munților Făgăraș, în zona depresionară a Mușcelelor Argeșului, la poalele dealului Măgura și se întinde pe o suprafață de 15,80 hectare.

Aria naturală reprezintă o zonă depresionară deluroasă cu formațiuni carstice (formațiuni geomorfologice de tip: doline, lapiezuri, șei, ponoare), pajiști, pășuni și păduri, cu floră și faună specifice ariei subcarpatice a Meridionalilor. Pe teritoriul rezervației se află Lacul Nucșoara, un lac de acumulare cunoscurt de localnici și sub denumirea de Lacul Învârtita.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

cheile_brusturetului

Zona carstica Dambovicioara – Brusturet

Zona carstică Dâmbovicioara – Brusturet Judetul Arges Cheile Dâmbovicioarei au o lungime de chei propriu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.