Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Bihor » Rezervatia naturala Cetatea Radesei
GEKO's WorkGroup Inc.
pestera-cetatea-radesei_50a3a66a0a0d9

Rezervatia naturala Cetatea Radesei

Rezervatia naturala Cetatea Radesei

Judetul Bihor

Rezervatia naturala Cetatea Radesei este situata in Muntii Bihor inainte de zona de formare a Cheilor Somesului Cald, judetul Bihor. Se gaseste in partea nordica a platoului carstic Padis, judetul Bihor, comuna Pietroasa.

Acces: Cel mai usor se ajunge pornind de la cabana Padis pe traseul marcat cu banda rosie prin poiana Varasoia. Traversarea cetatilor nu se poate face in timpul ploilor torentiale de vara cand debitul paraului face aproape imposibila trcerea zonelor inguste.

Pestera este opera paraului Radeasa. In drumul subteran al paraului se observa prezenta a cinci avene care contribuie la spectaculozitatea pesterii. La iesire apele curg printr-un canion stramt, aparut ca urmare a prabusirii tavanului pesterii. Are 862 de m dezvoltare.

Are un grad de dificultate mediu si nu este recomandata pe timp ploios. Necesita surse de iluminat.

Rezervatia naturala Cetatea Radesei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

 Sursa: http://www.infopensiuni.ro/cazare-pietroasa1/obiective-turistice-pietroasa1/rezervatia-naturala-pestera-cetatea-radesei_3966

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

onwaytocoliboalacave

Valea Sighistelului

Valea Sighiştelului Judetul Bihor  Valea Sighiștelului este o arie protejată de interes național ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.