Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Argeş » Poiana cu narcise Negrasi
GEKO's WorkGroup Inc.
rezervatia-naturala-poiana-cu-narcise-negrasi

Poiana cu narcise Negrasi

Poiana cu narcise Negraşi

Judetul Arges

Rezervatia naturala “Poiana cu narcise Negraşi” este situata in lunca râului Dâmbovnic, in comuna Negraşi, jud. Arges si este cea mai sudica poiana cu narcise a Romaniei. Comuna Negraşi este situată în partea de sud-est a judeţului Argeş, la o distanţă de 45 km de municipiul Piteşti şi la 30 km de Costeşti – oraşul cel mai apropiat, ocupând o suprafaţă de 76 km2. Relieful este alcătuit din partea nordică a Câmpiei Neajlovului, teritoriul comunei fiind străbătut de râul Dâmbovnic şi pârâul Mozacu.În satul Bârlogu există Biserica parohială cu hramul „Cuvioasa Paraschiva”, monument istoric şi „Crucea de piatră”, monument de cult.

Rezervaţia Poiana cu narcise Negraşi reprezintă o relicvă naturală din cuaternar, a fost declarata rezervatie naturala la data de 24 iunie 1966 si este ocrotita pentru valoarea stiintifica deosebita a speciei dar si pentru valoarea peisagistica a covorului cu narcise.

Situl rezervatiei este situat în satul Negraşi, la aproximativ 15 km distanţă, spre sud, de autostrada Bucureşti-Piteşti. Este constituit dintr-un mozaic de habitate reprezentate de pajişti, coaste uşor urcate, un râu cu pat de pietriş, repede curgător (Râul Dâmbovnic) şi zone băltite. Datorită biotopurilor diverse, situl este bogat în specii de plante, unele caracteristice zonei de deal şi munte, câteva găsindu-se şi pe Lista Roşie a României. În aproprierea acestui paradis al florilor se afla şi rezervaţia faunistică Corbi-Ciungi.

Poiana cu narcise formează un covor imens, iar cu prilejul înfloririi lor, în prima duminica din luna mai, se organizează Sărbătoarea Narciselor, care atrage mii de turişti anual. Pe o suprafata de 4,1 ha, la fiecare sfarsit de aprilie si inceput de mai, florile din specia Narcissus stellarisinfloresc bucurandu-ne cu gingasia si frumusetea lor delicata. Narcissus stellaris (ssp. radiiflorus), ca cele de la Negraşi sunt o specie de narcise care populează în general locurile depresionare umede, inflorirea si mentinerea acestora pe intreaga durata a lunii mai fiind favorizata si de pozitia sudica a Negrasiului.

Sursa: http://www.poianacunarcise.ro/ro/acasa.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Zona carstica Magura – Nucsoara

Zona carstică Măgura – Nucșoara Judetul Arges Zona carstică Măgura – Nucşoara este o arie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.