Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
paraul-peta

Paraul Peta

Pârâul Peţa

Judetul Bihor

 RomaniaBihorBaile 1 MaiRezervatie → Rezervaţia naturală Pârâul Peţa

Share on facebook Share on twitter

 

Rezervaţia naturală Pârâul Peţa – Baile 1 Mai

Rezervaţia pârâul Peţa este un obiectiv turistic de mare importanţă, unic în România şi în lume care se întinde pe o suprafaţă de 4 ha adăpostind floarea de lotus în lacul termal şi oferind beneficiile balneoclimaterice tuturor celor care vin în această zonă pentru tratamentul unor afecţiuni.

Rezervaţia pârâul Peţa se află în staţiunea balneoclimaterică 1 Mai care în secolele XV-XVII era numită Băile Episcopiei.

Aici se găseşte floarea albă de nufăr termal care a supravieţuit ultimei ere glaciare în mod natural. Floarea de nufar se presupune că ar fi ajuns aici odată cu venirea turcilor sau a fost adusă de către păsările călătoare şi mai apoi a găsit în apa termală un loc propice de dezvoltare.

Pârâul Peta izvorăşte chiar din Băile 1 Mai iar temperatura apei atinge 30 grade Celsius chiar şi în perioada rece a anului, de aceea localităţii i s-a mai spus “localitatea unde cântă broaştele şi iarna”.
Totodată în Rezervaţia pârâului Peţa, în lacul cu nuferi termali trăiesc specii de melci şi peşti printre care “roşioara lui Racoviţă”.

Sursa: http://www.dtr.ro/bihor/baile-1-mai/rezervatia-naturala-paraul-peta

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

onwaytocoliboalacave

Valea Sighistelului

Valea Sighiştelului Judetul Bihor  Valea Sighiștelului este o arie protejată de interes național ce corespunde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.