Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Bacău » Padurea de pini de la Moinesti
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-14697

Padurea de pini de la Moinesti

Pădurea de pini de la Moinești

Judetul Bacau

Pădurea de pini de la Moinești este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt) situată în județul Bacău, pe teritoriul administrativ al orașului Moinești.

Localizare

Având o suprafață de 15 hectare se află la poalele Munților Tarcău, în partea nord-vestică a județului Bacău, pe versantul sud-estic al Dealului Oșoiu (659 m) deasupra părții centrale a Municipiului Moinești.

Descriere

Pădurea este reprezentată de fapt de o plantație făcută în 1930 de către Societatea petrolieră “Steaua Română”, în vederea stabilizării alunecărilor locale de teren. Pe versanții sudic și sud-vestic al dealului, sunt plantații mai tinere de pini care s-au facut după anul 1950.

Rezervația naturală Parcul cu Pini a fost declarată arie protejată prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate)și reprezintă o zonă împădurită de interes forestier aflată în extremitatea sud-estică a Munților Tarcăului, cu rol de protecție pentru Pinul negru.

Aici se află o zonă de agrement a orașului Moinești.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Strate tip pentru „Formațiunea de Supan”

Strate tip pentru „Formațiunea de Supan” Judetul Bacau   Nu exista informatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.