Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Argeş » Locul fosilifer Suslanesti
GEKO's WorkGroup Inc.
golful_balota

Locul fosilifer Suslanesti

Locul fosilifer Suslăneşti

Judetul Arges

Rezervatia naturala Locul fosilifer Suslanesti se afla in comuna Mioarele din judetul Arges si a fost declarata monument al naturii datorita importantei sale stiintifice deosebite. Este o arie protejata de tip paleontologic, fiind inclusa in a treia cateogorie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii.

Rezervatia se afla la doar 12 kilometri de Campulung Muscel, asa ca accesul la ea nu este deloc dificil. Mai exact, cei care vor sa o viziteze trebuie sa mearga pe DN 73D, pe ruta Boteni – Muscel – Suslanesti – Fantanea. A fost declarata rezervatie abia in anul 2000, desi importanta sa este recunoscuta si pe plan international.

Rezervatia naturala Locul fosilifer Suslanesti ocupa o suprafata de circa 3,5 hectare si iese in evidenta prin fosilele de pesti, care se afla intr-un numar foarte mare. Este o zona lipsita de prea multa vegetatie, fiind mai degraba bogata in santuri, care au fost produse de torentele curse pe versanti si de fenomenele de siroire. Fosilele de pesti au fost gasite in depozitele oligocene, foarte bogate in menilit si in disodil.

Rezervatia naturala Locul fosilifer Suslanesti este considerata de geologi un sit geotectonic, acestia grupand fosilele descoperite in trei categorii mari, si anume pesti autohtoni, pesti migratori si pesti de adancime. Au fost identificate nu mai putin de 30 de specii de pesti, iar mai mult de jumatate din acestia au reprezentat specii noi pentru aceasta stiinta. De asemenea, au fost identificate si urme de viermi, precum si frunze de Salix. Ce este interesant la fosilele de pesti e ca toate exemplarele au gura deschisa, ceea ce inseamna ca au murit asfixiate.

Sursa: http://dli.ro/rezervatia-naturala-locul-fosilifer-suslanesti.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Zona carstica Magura – Nucsoara

Zona carstică Măgura – Nucșoara Judetul Arges Zona carstică Măgura – Nucşoara este o arie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.