Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Argeş » Granitul de la Albesti
GEKO's WorkGroup Inc.
rezervatie-albestii-de-muscel

Granitul de la Albesti

Granitul de la Albești

Judetul Arges

 Granitul de la Albeşti este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic), situată în județul Argeș, pe teritoriul administrativ al comunei Albeștii de Muscel.

Rezervația naturală declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000[3], se află în partea sud-estică a satului Albești, la jumătatea drumului județean (DJ735) ce leagă localitatea de satul vecin Bughea de Sus și are o suprafață de 0,50 hectare.

Aria naturală declarată monument al naturii, reprezintă o zonă în a cărui perimetru sunt întâlnite mai multe blocuri de granit (o rocă magmatică constituită din minerale de biotit, cuarț, plagioclaz și sericit) de culoare roz, cu forme și dimensiuni diferite, acoperite pe alocuri cu vegetație alcătuită din specii de ierburi și arbusti.

Sursa: wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Zona carstica Magura – Nucsoara

Zona carstică Măgura – Nucșoara Judetul Arges Zona carstică Măgura – Nucşoara este o arie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.