Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Arad » Baltele Gurahont
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-3914_1

Baltele Gurahont

Baltele Gurahonţ

Judetul Arad

 Rezervatia naturala Baltele Gurahont este o rezervatie de tip botanic, unica in judetul Arad. Se afla in comuna Gurahont si este inclusa in cea de-a patra categorie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii.

Accesul in aceasta arie protejata de interes national se face de pe DN 79A, care leaga localitatile Gurahont si Halmagiu. Rezervatia se regaseste pe o pasune, pe malul drept al Crisului Alb si pe versantul sud-estic al Dealului Baltele. Are o suprafata totala de doua hectare si a fost declarata rezervatie in anul 1995 pentru conservarea speciei de albastrea Centaurea simonkaiana Hayek.

Albastreaua din Rezervatia naturala Baltele Gurahont este una din putinele flori pentru care s-a luat decizia de a infiinta o rezervatie naturala. Cea mai buna perioada de vizitare a rezervatiei este aceea cand albastreaua infloreste – aceasta perioada incepe undeva pe la jumatatea lunii iulie si dureaza pana in luna august. Se pare ca aceasta specie de albastrea se gaseste in vestul Romaniei, in special. In Gurahont, prin varianta simonkaiana a speciei se definesc plantele xerofite.

Pe langa albastrea, Rezervatia naturala Baltele Gurahont cuprinde si o specie de usturoi salbatic (a carui culoare este galben), prunella (Prunella Iaciniata) si garoafa de camp. Albastreaua creste pe langa vegetatiile inalte, in general, si este dispusa in grupuri.

Cei care ajung in aceasta zona pot fi usor pacaliti, deoarece nu exista niciun semn care sa indice ca acolo se afla Rezervatia naturala Baltele Gurahont. Pentru a fi siguri ca au ajuns in locul potrivit, turistii pot intreba localnicii pentru indicatii sau se pot baza pe intuitie.

Sursa: http://dli.ro/rezervatia-naturala-baltele-gurahont.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

20130329-12-54-75-295px-Plantago_lanceolata_flowers[1]

Rezervatia de soluri saraturate

Rezervaţia de soluri sărăturate Judetul Arad Rezervația de soluri sărăturate este o arie protejată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.