Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Alba » Rezervatia naturala Poiana cu Narcise de la Negrileasa
GEKO's WorkGroup Inc.
Rezervatia-Naturala-Poiana-cu-Narcise-Tomnatec-Sehleanu-20101119164902

Rezervatia naturala Poiana cu Narcise de la Negrileasa

Rezervatia naturala Poiana cu Narcise de la Negrileasa

Judetul Alba

Poiana cu Narcise de la Negrileasa este situata in Muntii Metaliferi, la est de Varful Valcoi (1.348 m), pe interfluviul dintre Valea Negrilesei si Valea Grozei.

Datorita frumusetii peisagistice, poiana a primit denumirea de Rezervatie Botanica, fiind ocrotita prin lege. Conserva narcisa (Narcissus stellaris), numita de localnici si rusculita sau lusca.

In jurul Poienii cu Narcise de la Negrileasa circula o legenda ce spune ca aici a poposit Pasarea Maiastra pentru a anunta sarbatorile anului, fiind zarita de cativa ciobani. Acestia doreau sa o prinda pentru a-si impodobi palariile cu penele ei colorate, insa cand s-au apropiat de ea, aceasta a capatat grai omenesc si i-a rugat sa o crute, promitandu-le ca le va umple poiana cu penele ei in fiecare an. Astfel, an de an, poiana este plina cu narcise albe, formate din penele pasarii.
Localnicii organizeaza anual Sarbatoarea Narciselor, pentru a celebra frumusetea acestor flori si a legendei care le invaluie.

Accesul in rezervatie se realizeaza din DN1 Alba Iulia – Aiud spre Galda de Jos, pe DJ104, dupa care se urmeaza drumul spre Poiana Galzii, iar in final pe o poteca de munte se urca spre versantul Vaii Cetii.

Rezervatia naturala Poiana cu Narcise de la Negrileasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Sura: http://www.infopensiuni.ro/cazare-galda-de-jos/obiective-turistice-galda-de-jos/rezervatia-naturala-poiana-cu-narcise-de-la-negril_3948

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

vanatarile-ponorului

Vanatarile Ponorului

Vânătările Ponorului Judetul Alba Vânătările Ponorului este o rezervație complexă, clasificată de speologul Viorel Ludușan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.