Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Alba » Rezervatia Cheile Gardisoarei
GEKO's WorkGroup Inc.
casa-de-piatra-catun-arieseni

Rezervatia Cheile Gardisoarei

Rezervaţia Cheile Gârdişoarei

Judetul Alba

 Rezervaţia Cheile Gârdişoarei se află în Munţii Bihorului, ocupă o suprafață de 15 hectare şi este inclusă în Parcul Natural Apuseni. Rezervaţia ascunde multe dintre misterele Munţilor Apuseni pe care vă invităm să le descoperim împreună. 

Unde se află Rezervaţia Cheile Gârdişoarei?

 În judeţul Alba, lângă graniţa cu judeţul Bihor se află comuna Arieşeni care include 18 sate, printre care şi cel cu acelaşi nume. Satul care se află cel mai departe de centrul comunei Arieşeni este Casa de Piatră. Pornind de aici se poate ajunge la Rezervaţia naturală Cheile Gârdişoarei care se întinde pe 15 hectare pe parcursul superior al râului Gârda Seacă. Aflându-se într-o zonă bogată de obiective turistice naturale rezervaţia este din ce în ce mai populară în rândul turiştilor români și străini.

 Cum ajung la Cheile Gârdişoarei?

 Cheile Gârdişoarei aflate în sud-estul Munţilor Bihorului sunt incluse în Parcul Natural Apuseni, fiind o comoară naturală a Munţilor Apuseni. Pentru a ajunge la Cheile Gârdişoarei pornim de la Casa de Piatră şi urmăm marcajul albastru. Drumul ne va oferi peisaje care ne vor tăia respiraţia şi în plus vom avea posibilitatea de a vizita alte obiective cum ar fi peşterile Coiba Mică şi Coiba Mare. Peştera Coiba Mare are cea mai mare şi cea mai spectaculoasă intrare de peşteră din România. De la peşteri trebuie să parcurgem aproximativ un kilometru şi ajungem la Cheile Gârdişoarei.

 Ce pot vedea la Cheile Gârdişoarei?

 Cheile Gârdişoarei sunt sculptate în calcarele din Munţii Bihor şi se întind pe o lungime de 1200 metri. În zona unde se află peşterile Coiba Mică şi Coiba Mare îngustarea cheilor este fabuloasă pe o distanţă de aproximativ 400 metri. Dacă ajungeți în zonă nu vizitați doar cheile şi peşterile menţionate anterior ci şi gheţarul de la Vârtop, unde au fost găsite urme de civilizație preistorica. Mai mult, aici putem admira formaţiuni carstice spectaculoase cum ar fi Izbucul Gura Apei, de unde Valea Gârdişoara primeşte cel mai mare debit de apă, sau izbucul de la Coliba Gheoabului.

 Nu numai Rezervaţia Naturală Cheile Gârdişoarei dar întreaga zonă de lângă comuna Arieşeni este un paradis pentru iubitorii munţilor în căutare de drumeții, relaxare și liniște. Fie că sunteţi dornici de aventură, fie că vreţi să vă relaxaţi şi să respiraţi aer curat, rezervaţia este un loc potrivit pentru o tură de o zi în munţi. 

 

Sursa: http://www.google.ro/#gs_rn=18&gs_ri=psy-ab&pq=cheile%20g%C4%83lzii&cp=18&gs_id=o&xhr=t&q=Cheile%20G%C3%A2rdi%C8%99oarei&es_nrs=true&pf=p&sclient=psy-ab&oq=Cheile+G%C3%A2rdi%C8%99oarei&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&fp=cfc761530aa545ad&biw=1280&bih=841

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

vanatarile-ponorului

Vanatarile Ponorului

Vânătările Ponorului Judetul Alba Vânătările Ponorului este o rezervație complexă, clasificată de speologul Viorel Ludușan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.