Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Alba » Piatra Corbului
GEKO's WorkGroup Inc.
calcare_cu_orbitoline1

Piatra Corbului

Piatra Corbului

Judetul Alba

Rezervatia geologica Piatra Corbului este situata in sudul comunei Rosia Montana, la aproximativ o ora de mers, pe versantul sudic al Dealului Carnic.
Pe o suprafata de 5 ha, la altitudinea de 1.100 m, rezervatia prezinta formatiuni cu iviri masive de andezite ce au luat forma unei cetati in ruine asemanatoare unui cap de corb.

Inca din anul 1969, peisajul superb de la Piatra Corbului este ocrotit prin lege, datorita frumusetii stancilor de aici. Stancile sunt supuse unui proces intens de modelare si dezagregare, crestele lor fiind presarate cu ace, turnuri ascutite si surplombe imense ce indica locurile de unde pe parcursul timpului s-au desprins blocuri imense de roca.

Excavatiile in stanca indica locurile vechilor galerii romane, astazi distruse, insa de o valoare arheologica deosebita.

Un alt punct de atractie in Rosia Romana este si Piatra Despicata, o formatiune geologica protejata, situata intre Dealul Carnic si Dealul Cetatii. Aceasta este formata dintr-o stanca imensa, separata de sol si formata dintr-un tip de roca nemaintalnit prin acele locuri.

Legenda spune ca Piatra Despicata a fost scapata acolo de un urias ce o purta pe brate peste Muntii Apuseni cu mii de ani in urma.

Accesul la cele doua obiective turistice se face prin centrul comunei Rosia Montana, pe un drum industrial.

Piatra Corbului si Piatra Despicata este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Sursa: http://www.infopensiuni.ro/cazare-rosia-montana/obiective-turistice-rosia-montana/piatra-corbului-si-piatra-despicata_3955

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

vanatarile-ponorului

Vanatarile Ponorului

Vânătările Ponorului Judetul Alba Vânătările Ponorului este o rezervație complexă, clasificată de speologul Viorel Ludușan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.