Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Alba » Piatra Boului
GEKO's WorkGroup Inc.
79145016

Piatra Boului

Piatra Boului

Judetul Alba

Categoria: Rezervație naturală (cat IV IUCN)

      Descriere: rezervaţie geologică, reprezentată printr-un bloc calcaros în formă de creastă ascuţită, cu înălţimea de 45 m, ce domină versantul nordic şi vestic al Dealului Fecioarei (542 m).

      Poziţia geografică: în partea de nord-est a Depresiunii Ampoi-Ampoiţa, pe o culme domoală cuprinsă între Valea Ampoiţei la nord şi Valea Ampoiului la sud; altitudine 510 m.

      Căi de acces: pe DN 74 Alba Iulia – Abrud până la km 16, până la ieșirea din satul Tăuţ, unde se observă o poteca spre nord, ce urcă pe Dealul Fecioarei circa 1,5 km până la Piatra Boului. Pe DN 74 Alba Iulia – Abrud, apoximativ 11km, unde se virează dreapta pe drumul comunal ce strabate Ampoița, se mai inainteză aproximativ 3 km, apoi se observa un panou ce semnalizează o potecă spre rezervație.

      Suprafaţa şi limitele: 0,60 ha, blocul de calcar având dimensiunile de 100m x 60m. Rezervaţia propriu-zisă cuprinde numai blocul de calcar, dar zona tampon se extinde pe 200-300 m în jur, incluzând atât pădurea, cât şi păşunea din partea de nord şi nord-vest, în care nu se vor amplasa construcţii şi nu se vor exploata calcare.

      Situația administrativă: Rezervația se află în custdia CETM Albamont, începând cu anul 2010.

Sursa: http://www.albamont.ro/arii.php?arii_protejate=29

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

vanatarile-ponorului

Vanatarile Ponorului

Vânătările Ponorului Judetul Alba Vânătările Ponorului este o rezervație complexă, clasificată de speologul Viorel Ludușan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.