Breaking News
Home » Cascade » Cascada Varciorog
GEKO's WorkGroup Inc.
images

Cascada Varciorog

Cascada Varciorogul este situata in Arieseni, in apropierea satului Vamvucesti, la poalele Varfului Piatra Graitoare.

Pentru a ajunge la Cascada Varciorog plecand din centrul statiunii turistice Arieseni, urmati Dn75 inspre Vartop 2.5 km, pana la un panou ce va indica sa urmati drumul forestier Varciorog. Pe acest drum, urmand marcajul punct galben mai aveti de mers circa 2,5 km.

Cascada Varciorog este o rezervatie peisagistica, padurea de molizi de brazi ce o inconjoara si cascada dau un farmec aparte acestui loc.

Traseul pana la cascada este relativ usor fara urcusuri si coborasuri semnificative. Puteti ajunge la cascada chiar si iarna, daca zapada nu este foarte mare. Deobicei este o carare batatorita prin zapada, pana la cascada. Iarna aceasta este in buna parte inghetata.

Perioada propice pentru vizitarea ei este primavara cand debitul raului Varciorog este mare ca urmare a topirii zapezii, iar poienitele de pe langa drumul forestier sunt impodobite cu ghiocei, clopotei si in special branduse.

Perioada de vara si la inceputul toamnei, Cascada Varciorog este cel mai vizitata de turisti. Tot in aceasta perioada in apropierea cascadei veti gasi afine, zmieura si mure.

Daca ati ajuns pana la Cascada Varciorog si vreti sa mai vedeti ceva interesant, urcati pe poteca din spatele cascadei pana sus la Piatra Graitoare. Veti urca prin padure pe cararile motilor care vin cu animalele la mutaturile din apropierea crestelor. Veti trece pe langa un mic sat de mutaturi si mai apoi dupa un urcus un pic mai greu veti ajunge pana sus pe creasta.

Sursa: http://www.turistinfo.ro/vartop/obiectiv-turistic-cascada_varciorog-i1345.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Pestera-si-Cascada-Vadu-Crisului-Galerie-foto--1364992495-3.543525-[640x480]

Cascada Vadu Crisului

Cascada Vadu Crişului  Cascada Vadu Crişului din Munţii Piatra Craiului, se află pe malul stâng …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.