Breaking News
Home » Cascade » Cascada Duruitoarea
GEKO's WorkGroup Inc.
677201

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea Situata in Masivul Ceahlau

Cascada Duruitoarea Situata in Masivul Ceahlau, in punctul numit Duruitoarea aflat la o altitudine de 1270 m, Cascada Duruitoarea este formata pe Paraul Rupturii care izvoraste din golul alpin si se varsa in Valea Schitului si apoi in Lacul Bicaz. Cascada Duruitoarea are o cadere impresionanta de apa de 25-30 m inaltime.

Una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Parcul National Ceahlau, Cascada Duruitoarea este accesibila pe traseul cu cruce rosie care coboara de la cabana Dochia spre statiunea Durau, traseu cu o lungime de 7, 5 km, diferenta de nivel de 950m, durata de parcurgere de 4h 30min – 5h si grad mediu de dificultate.

Datorita debitului de apa asigurat de Paraul Rupturii impreuna cu afluentii lui si datorita caderii apei de la mare inaltime, vuietul asurzitor produs de cascada se aude de la mare departare si poate de aici provine numele de Cascada Duruitoarea. Zgomotul este cel mai puternic pe vreme ploiasa, cand debitul paraului Rupturii este crescut.

In primul prag al cascadei apele paraului au sapat prin eroziune marmite fluviale, iar a doua portiune rasfira apa ca un evantai peste stinca, de la o inaltime de 5 m.

Pentru pasionatii de alpinism si nu numai, Cascada Duruitoarea este una dintre cele mai frumoase si mai zgomotoase creatii ale naturii.

 Sursa: http://www.turistinfo.ro/durau/obiectiv-turistic-cascada_duruitoarea-i1561.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

images

Cascada Varciorog

Cascada Varciorogul este situata in Arieseni, in apropierea satului Vamvucesti, la poalele Varfului Piatra Graitoare. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.