Breaking News
Home » Munti » Muntele Ghitu
GEKO's WorkGroup Inc.

Muntele Ghitu

Muntele Ghitu face parte din ramura sudica a prelungirilor muntilor Fagaras alaturi de masivele Cozia si Frunti. Este delimitat de Valea Limpedei (afluent pe stanga al Raului Arges) la vest, Valea Valsanului la est, depresiunea Molivis la nord si de Subcarpatii Argesului (dealul Chiciura) la sud. Din punct de vedere geologic este format din roci sedimentare (gresii) si roci metamorfice (gnaise). Inaltimea maxima este atinsa in varful Ghitu (cunoscut si ca Ghitu Mare sau Ghitu Bradet), cu 1.622 m.

Pe muntele Ghitu se pot vedea: un obelisc, rezervatii de animale, un monument cu eroi din al doilea razboi mondial, dar, mai presus de toate, putem vedea privelisti incantatoare. De aici se poate ajunge, nu cu foarte mare efort, pe culmile Fagarasului ca Maracinul, Oticul, Jepii, Zanoaga, Moldoveanul.

Muntele Ghitu, foarte usor de identificat dupa gilmele de pe coama lui. Din varful Ghitu se poate cobori pe un drum forestier pana in Molivis unde se intalneste marcajul cruce rosie spre varful Moldoveanu. Acest traseu ofera o perspectiva unica asupra vaii Argesului dar si a crestei nordice a Fagarasului.

Salvamontistii argeseni au inceput marcarea in vederea omologarii unui nou traseu turistic si pentru schi de tura in sudul Fagarasului: traseul este urmatorul – sat Corbeni (765 m) – sat Berindesti – varful Ghitu (1622 m) – culmea Zoruleasa – sat Bradet (810 m). Traseul are o durata totala de 6-7 ore, iar intoarcerea la punctul de plecare se face pe un drum foarte bine conturat si agreabil, in aproximativ 2 ore. Traseul este deschis si iarna si ofera puncte de belvedere catre sud, spre satele din zona montana si spre nord, catre creasta Fagarasului, Iezerului, Coziei si Builei-Vanturarita.

 Sursa: http://www.cazarelapensiune.ro/nucsoara/obiective-turistice-nucsoara/muntele-ghitu

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

034-Poiana-Tamnei-Fuieroaga-Tamnei-Muntii-Mehedinti

Muntii Almajului

 Muntii Almajului 1. Asezare, intindere, limite si acces Munţii Almăjului sunt situaţi în partea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.